vrijdag 20 november 2009

Toen waren ze nog met 2...

In 6de divisie begonnen 3 clubs als leider aan de 6de speeldag. Met een duel tussen 2 leiders ( Vision tegen Recrean ) en een subtopper tussen de derde leider en de 4de in het klassement ( The Loft Den Brek tegen De Poorters ) was de kans groot dat 1 of meerdere ploegen de favorietenrol ( voorlopig ) ging moeten lossen.
Bij The Loft Den Brek mocht derde man Thomas D'hauwers als eerst het court op tegen Simon Van Der Beken. Dat Thomas niet in de problemen ging komen tegen Simon, bleek al meteen; ook al speelde Simon goed mee, toch was het Thomas die de belangrijke punten wist te verzilveren. Met twee keer 7-11 en een laatste game van 2-11 was het eerste punt binnen voor de Ronsenaars.
Dat het een pak moeilijker ging worden voor grote broer Timothy D'hauwers op de 4de plaats bleek al meteen duidelijk in de eerste game tegen Tim Collage, die met 12-10 naar Gent ging. In de tweede game vond Timothy meer antwoorden op het spel van Tim en wist die dan ook te winnen met 6-11.
Ook in de derde game ging Titi op hetzelfde elan door en matchwinst bleek al in zicht tot de plaatselijke arbiter zich liet opmerken door enkele punten af te trekken voor voetfouten van de Ronsenaar. Serenasiaanse scheldtirades bleven uit bij Timothy maar toch was er duidelijk concentratieverlies waar Tim van wist te profiteren; het werd 11-8 en 11-9.
Op de tweede plaats was het de beurt aan Sébastien Delbar die weinig problemen kende met Luc Dhont; met 9-11, 6-11 en 9-11 bracht hij Ronse 2-1 op voorsprong.
Als laatste was het dan de beurt aan Benoit Dhont die de eerste game al meteen verloor met 11-5 tegen Basiel Bogaerts. Benoit wist meteen hoe laat het was, 21u30 ongeveer, en besefte dat hij geconcentreerder ging moeten beginnen spelen als Ronse niet met een gelijkspel naar huis wou gaan. Dit lukte de volgende 3 games dan ook en met 8-11, 8-11, en 10-12 wist Benoit een spannende wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.
Ondertussen wist Vision, versterkt met een B3 en een C1, onze noorderburen uit Oudenaarde te kloppen met 3-1, waardoor The Loft Den Brek en Vision 21 Dunlop 2 nu samen aan de leiding komen met 2 punten voorsprong op Recrean Cnudde.
Het belooft nog een spannende terugronde te worden in 6de divisie.

5 opmerkingen:

Jean zei

Proficiat mannen! En hoe raar dat het mag klinken: spijtig dat Benoit het zo goed doet want in de terugronde belandt hij in de 2 ploeg...
Misschien toch eens nadenken over gescheiden lijsten in de toekomst om zoiets te vermijden...

Yves zei

Zou hij na nieuwjaar onze 2° ploeg UIT degradatie kunnen houden??

elien & dimi zei

Yves, dit doen we zelf wel!
We hebben gisteren terug een punt gepakt zenne!!!!

Jean zei

Maar Yves toch, na nieuwjaar doe ik weer mee...






ok... ik had evengoed kunnen zwijgen...

Yves zei

Ik volg het, Jeanke!! Veel succes met uw comeback !! (wou dat ik dàt ook nog eens kon meemaken...)