vrijdag 24 februari 2012

The Loft Prosupex Open - Dagen 2 & 3

Op woensdag en donderdag heerste er een gezellige drukte in de Loft : veel spelers en supporters waren op de afspraak voor de wedstrijden, en ook de eerste winnaars zijn bekend. Een overzicht :
w
HEREN D
In de eerste ronde een kleine verrassing : de winst van Maxence Goeminne in 5 sets tegen Philippe Contreras.
In de kwartfinales was de spannendste wedstrijd de match van Maxence tegen eerste reekshoofd Bart Helsen (Future Sports). Maxence zorgde bijna voor een stunt, maar moest zich in set 5 dan toch gewonnen geven.
Jarne Vanpevenage won na 3 erg spannende sets van Sébastien Delbar (11-8, 14-12, 15-13). Kevin Dekeyser versloeg broer Dimitri in 3 sets en Guillaume Debaets gaf geen kans aan Dimitri Steyaert.

Ook de eerste halve finale is reeds gespeeld : daarin versloeg Jarne het 1ste reekshoofd en plaatst zich zo voor de finale.
 Aaron Vandendaele verloor zijn 1ste wedstrijd, maar won daarna 2 wedstrijden in de plates.
De platefinale tegen Philippe De Clercq (Future Sports) werd een ware thriller; jammer genoeg was het Philippe die op het einde het laken naar zich toe kon trekken : 7-11, 11-9, 9-11, 12-10, 11-9.

HEREN D4
In de halve finale van de plates won Zoë Vanderstichelen na een erg spannende wedstrijd tegen Jonas De weer, en plaatst zich op die manier voor de plate-finale.

DAMES B/C
Camille Dejaegher nam het in de eerste ronde op tegen de veel hoger geklasseerde Ann-Sofie De Vleeschauwer; Camille won de eerste 2 sets, maar in de volgende sets kon Ann-Sofie het tij nog doen keren, en ze won de wedstrijd in 5 sets. Toch een mooie prestatie van Camille.

DAMES C4
In de kwartfinales verraste Nina Lammens 1ste reekshoofd Clarisse Vandenabeele door de wedstrijd in 4 sets te winnen.
Lynn Callens versloeg Sophie Delbar in 4 sets, Lynn De Weer (tegen Jamie-Lee Mastin) en Nathalie Monnier (tegen Siska Walleyn) hadden minder moeite om zich voor de halve finale te plaatsen :
in die halve finale won Nina erg makkelijk van Lynn Callens, terwijl Nathalie tegen Lynn De Weer 4 sets nodig had.
In de wedstrijd voor de 3 de plaats nam Lynn De Weer gemakkelijk de maat van Lynn Callens en wordt zo knap derde. Proficiat

In de finale (die soms wel wat weg had van een tennismatch) won Nathalie in 3 sets van Nina. Proficiat....

Ook vrijdag zijn er verschillende wedstrijden, en ook de interclubmatch : The Loft Den Brek 3 - De Schreef 4.

Op zaterdag komen ook de Heren A in actie.