zaterdag 15 januari 2011

Eerste dag BK



De eerste dag (en nacht) van het BK zitten er reeds op en dit met nogal gemengde resultaten


Bu11

Robin Miel was heel goed voorbereid voor zijn eerste match, maar tot zijn grote spijt kwam zijn tegenstander niet opdagen (misschien bang geworden?).

Straks moet hij dus pas echt aan de slag, maar hij heeft in ieder geval gisteren goed getraind.


GU13

Clarisse Vandenabeele begon erg nerveus aan haar eerste wedstrijd. Tot ieders verbazing kon ze nooit echt een vuist maken en ze verloor de wedstrijd dan ook met 0-3.
Aangezien er in deze reeks in poule gespeeld wordt, is in principe nog alles mogelijk.

Elise Dejaegher komt pas vandaag in actie.


BU15

Jarne Vanpevenage won zijn eerste wedstrijd tegen Cédric Leonard met 3-0 en speelt vandaag in de kwartfinale. Als hij zijn beste niveau bovenhaalt, zit er misschien wel een halve finale in.

Hetzelfde gaat op voor Guillaume Debaets. Na een aarzelend begin won hij zijn wedstrijd tegen Karel Reynaert met 3-1 en ook mag vandaag de kwartfinale spelen.

Aaron Vandendaele kwam nog niet in actie, maar zit door walkovers onmiddelijk in de kwartfinale.


Onze andere deelnemers in deze reeks : Mattis Deroissart, Zoë Vanderstichelen en Pieter Laebens verloren hun matchen tegen sterkere tegenstanders.
Zij mogen vandaag alledrie aantreden in de plates, en daar proberen zo ver mogelijk te raken.


GU15

Louise Vandenabeele speelde ook nog niet echt op haar beste niveau, maar toch kon ze de wedstrijd tegen Hannah Dubois met een 3-1 overwinning afsluiten.

Vandaag staat de kwartfinale tegen Toke Verwilt op het programma. En deze wedstrijden waren in het verleden vaak heel erg spannend.


Camille Dejaegher brak vorige week haar arm. De meeste speelster zouden dan natuurlijk forfait geven, maar deze squashster niet.
Met een arm in het gips, besloot ze toch aan het tornooi te beginnen.
In haar eerste ronde toonde ze veel vechtlust tegen Laure Dubois, en ze verloor die match dan ook op het nippertje met 3-2 (9-11 in de laatste set).
Vandaag mag ze rusten om dan morgen te proberen de plates naar haar hand te zetten.


Axelle Uyterhaegen, Romane Detaille, Leona Vercleyen, Mieke Dujardin en Pauline Vandendooren kwamen ook allemaal in actie in deze categorie.

Door verschillende omstandigheden (te sterke tegenstandsters, concentratieverlies, een slechte dag,...) kwamen ze allemaal tekort om hun wedstrijd winnend te kunnen afsluiten.
Vandaag kunnen ze in de plates revanche nemen voor hun nederlagen van gisteren.


BU17

Thomas D'Hauwers begon niet echt gemotiveerd aan zijn eerste wedstrijd, en verloor de eerste set tegen Mehdi Olivier Daeninck.

Gelukkig herpakte hij zich en won de wedstrijd met 3-1.
In zijn tweede ronde moest hij tegen de sterke Jordy Camps spelen. Hij zette zich tot het uiterste in, maar hij verloor jammer genoeg met 3-0.
Voor Thomas is het tornooi dus jammer genoeg afgelopen.


Frasquelo T'Sjoen verloor zijn eerste wedstrijd tegen een heel geroutineerde speler.
In de eerste ronde van de plates speelde hij veel beter mee, maar jammer genoeg kwam hij toch ervaring tekort om deze wedstrijd te kunnen winnen.
Ook voor hem is het tornooi afgelopen.


Thijs Dejonghe en Maxence Goeminne verloren hun eerste match tegen hele sterke tegenstanders maar zij krijgen allebei vandaag nog een kans in de plates.


GU17

Camille Detaille komt pas vandaag in actie.


BU19

Guillaume Gheerolfs kwam er in zijn eerste wedstrijd tegen Thomas Van Butsel niet echt aan te pas.
Vandaag mag hij in de plates bewijzen dat hij een hoger niveau aankan.


Benoît Dhondt won zijn eerste wedstrijd gemakkelijk tegen Mathijs Hofman met 3-0. Vandaag mag hij in de kwartfinale opnemen tegen Michiel Van Mullem.
Julien Vandendooren begon eerder aarzelend aan zijn eerste ronde, maar toonde zich op het einde toch het sterkste en won met 3-2.
Vandaag mag hij het in zijn kwartfinale opnemen tegen A-Speler Jan Van Den Herreweghe.


Een al bij al geslaagde eerste dag dus.

Straks meer (en hopelijk positief) nieuws.




1 opmerking:

Kevin zei

Alles blijven geven é :-)