donderdag 13 januari 2011

Ronsese jeugd op weg naar het BK

De 5 medailles ( waaronder 1 gouden ) van vorig seizoen evenaren is wellicht een onmogelijke opdracht, maar toch vertrekken deze middag weer 24 jeugdspelers van SC Ronse naar het Belgisch Kampioenschap te Herentals.
Met die 24 Ronsenaars zijn we, samen met Recrean, weeral de grootst vertegenwoordigde club op 112 deelnemers.
De resultaten van onze jeugdspelers kan u vanaf vrijdagavond live volgen via http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=1E298B67-5D07-4764-857C-85B3EC5C3F97 en elke dag kan u via verslagen en foto's op deze blog het reilen en zeilen van onze jeugdspelers volgen. We stellen onze deelnemers nu al graag eens aan jullie voor;

Bij de Boys U11 staat youngster Robin Miel voor zijn eerste toernooi, matchwinst zal dus nog wat te vroeg zijn maar het zal voor hem een goede kennismaking zijn met wedstrijden.

Bij de Girls U13 hebben we 2 deelneemsters.
Clarisse Vandenabeele (vorig jaar BK in de -11) staat voor de loodzware opdracht haar titel te verlengen. Maar de 2de plaats lijkt zeker haalbaar.
Ook Elise Dejaegher heeft een medaille te verdedigen. En ook zij zal haar beste squash moeten bovenhalen om dit te bereiken, maar het lijkt wel haalbaar.

Bij de Boys U15 verdedigen 6 spelers onze kleuren :
Jarne Vanpevenage en Guillaume Debaets zijn als 5de en 6de reekshoofd geplaatst en mogen dromen van een plaats in de halve finales.
Pieter Laebens, Aaron Vandendaele en Zoë Vanderstichelen hebben moeilijkere lotingen, maar ook zij zullen het beste van zichzelf geven, en wie weet kunnen sommigen onder hen ver geraken in het hoofdtornooi of de plates.
Voor Mattis De Roissart is het zijn eerste kampioenschap, dus extra spannend.

Bij de GU15 zijn maar liefst 7 speelsters van SCR actief. Het deelnemersveld in deze reeks is dit jaar erg sterk, dus onze meisjes zullen het beste van zichzelf moeten geven.

Louise Vandenabeele (vorig jaar brons) lijkt de beste kansen te hebben om ver te geraken (wie weet tot op het podium), maar dan zal ze haar beste squash boven moeten halen.
Camille Dejaegher heeft een hele zware loting dus voor haar zal het heel erg moeilijk worden, om haar prestatie van vorig jaar (brons) te evenaren.
Mieke Dujardin, Romane Detaille en Pauline Vandendooren weten reeds wat het is om op een BK te spelen, en zij moeten proberen om zo ver mogelijk te geraken.
Voor Leona Vercleyen en Axelle Uyterhaeghen is het hun eerste BK (voor Axelle zelfs haar eerste officiële tornooi), dus zij moeten dit vooral als een goede leerschool zien. Axelle heeft dan nog de pech om in de eerste ronde tegen een meisje uit de Europese top te moeten spelen.

Bij de BU17 hebben we 4 deelnemers.

Thomas D'Hauwers, dit jaar aan een ijzersterk seizoen bezig, moet proberen om op te boksen tegen de erg sterke tegenstanders. Maar bij Thomas is vaak heel veel mogelijk.
Thijs Dejonghe en Maxence Goeminne zijn bij de jongsten in deze leeftijdscategorie (allebei nog maar net 15 geworden). Ook voor hen zal het zaak zijn om hun beste squash boven te halen, en te proberen zichzelf te overtreffen.
Frasquelo T'Sjoen is nog maar sinds september actief als squasher, maar maakt heel snel progressie. Voor hem is dit een mogelijkheid om tegen sterkere tegenstanders te spelen en zo ook zijn eigen spel te verbeteren.

Bij de GU17 verdedigt Camille Detaille onze kleuren. Zij zit in een ijzersterke poule, met 3 ervaren squashsters.

Bij de BU19 doen enkele A-spelers mee, maar ook 3 SCR-spelers.
Voor Benoît Dhont en Julien Vandendooren wordt dit hun laatste BK bij de jeugd, en ze zijn dan ook van plan om zichzelf te overstijgen en een fantastische prestatie neer te zetten.
Ook Guillaume Gheerolfs neemt deel in deze reeks, en zal niet willen onderdoen voor zijn 2 ploegmakkers.

Vrijdagavond proberen we al een eerste verslagje op de blog te plaatsen, en hopelijk kunnen we dan veel positief nieuws melden.

2 opmerkingen:

Nora zei

We wensen alle squashertjes veel succes daar in herentals op het Bk en hopelijk komen jullie naar huis met zo veel mogelijk medailles. Jammer dat wij niet mee kunnen, maar amuseer jullie dubbel voor ons :p!

Veel groetjes en kusjes (van tussen de boeken :( ), Jolien en Nora

eva zei

en van marie ook ;-)