donderdag 23 september 2010

1ste Provinciale: Eerste wedstrijd voor The Loft Contreras

Na het ongeduldig wachten op het nieuwe squashseizoen werden we ontvangen in de nieuwe lokalen van Stadium ( 3 courts werden opgeofferd om plaats te maken voor een ultramoderne danszaal). Valérie Vandenhoeke mag de spits afbijten tegen Nico Lemmens. Valerie worstelt een beetje met haar eigen spel bij het begin van de eerste set, maar neemt heel snel de bovenhand op haar tegenstander. De tweede set wordt gedomineerd door Nico; Valérie reageert en dwingt Nico in de verdediging zodat hij zijn eigen spel niet meer kan spelen. Ze wint de wedstrijd dan ook met 1/3 (9/11 – 11/5 – 11/13 – 9/11).
De wedstrijd begint dus goed aangezien we vorig seizoen geen enkele match konden winnen tegen de latere kampioen Matchpoint 2.
Philippe Contreras begint dus vol goede moed aan zijn wedstrijd tegen Hugo Van Goethem. Jammer genoeg leiden zijn voortvarendheid en zijn enthousiasme ook tot zijn verlies. Hij wordt op geen enkel moment overspeeld door zijn concurrent, maar door zijn eigen twijfels, zijn vruchteloze pogingen en zijn directe fouten moet Philippe toch het onderspit delven in 3 sets (11/7 – 12/10 – 11/9).
Alles blijft mogelijk wanneer Tom Renders de court betreedt tegen de veteraan van de groep Patrick Vande Kerkhove. Helaas worden al zijn aanvalspogingen in de kiem gesmoord door de oude rot van het circuit; zelfs een opflakkering in de door Tom gewonnen derde set en een hele goede conditie, volstaan niet om het laken naar zich toetrekken in de 4de set. (11/6 – 11/5 – 9/11 – 11/2).
Tijd om onze joker in te zetten : Julie Thérin, bij wie een goede opwarming vaak vruchten afwerpt; en ze zal zichzelf moeten overtreffen tegen Frederick Leire (D1-klassement). Julie weert zich als een duivel in een wijwatervat maar ze kan toch niet echt een antwoord vinden op de vele aanvallen van Frederick die de hele wedstrijd domineert; en dit ondanks een erg volhardende Julie in de derde set (12/2 – 11/0 – 11/4).
Deze interclubontmoeting waarbij iedereen het beste van zichzelf gegeven heeft, was dus geen ontgoocheling. Ook onze sponsor Philippe Contreras (Dakwerken Contreras) is heel tevreden, en dit ook dankzij de gemoedelijke sfeer in SC Matchpoint.

Geen opmerkingen: