donderdag 23 september 2010

De juniors zijn er weer aan begonnen....



Afgelopen zaterdag en zondag ging in Bateas in Gent het eerste Dunloptornooi van het jaar door. Op deze tornooien nemen de betere jeugdspelers van België het tegen mekaar op in verschillende reeksen.
SCR werd vertegenwoordigd door 9 spelers/speelsters, 1 coach en 1 supporter/verslaggeefster.

BOYS 2 :
Thomas nam het in Boys 2 op tegen verschillende spelers uit de Vlaamse selectie. Zijn eerste tegenstander was duidelijk te sterk, maar in de eerste wedstrijd van de plates krikte hij zijn niveau on won in 5 sets tegen Jasper Verwilt. In de finale van de plates kwam het weer tot een 5-setter waarin hij 2-0 achter kwam, toch terugvocht, maar het conditioneel in de laatste set toch moest laten afweten. Wel een hele goede 4de plaats in deze zware reeks.

BOYS 5 :
Jarne
won vrij gemakkelijk zijn eerste wedstrijd; in zijn tweede wedstrijd liep het niet zoals hij verwacht had, en die verloor hij dan in 4 sets van Sam Demeulemeester. Hij was na deze wedstrijd vastberaden om zich te herpakken in de wedstrijd voor de 3de plaats en dat deed hij met verve; met mooi en gevarieerd squash won hij deze wedstrijd in 3 sets, een hele puike prestatie

BOYS 6
Maxence
had duidelijk zijn dagje niet. In de eerste wedstrijd maakte hij het Jean-Luc Callebaut wel moeilijk, maar hij verloor toch in 4 sets. En ook op zijn 2 volgende wedstrijden kon hij zijn stempel niet drukken. Volgende keer beter dus.

BOYS 7
In Boys 7 was Guillaume Debaets als 2de geplaatst en in de eerste 2 wedstrijden maakte hij die status waar en hij won beide wedstrijden in 3 sets.
In de finale tegen Joost Snyers was hij duidelijk zenuwachtig en de eerste 2 sets verloor hij. De derde set was een echte thriller waar Guillaume tenslotte toch met 14-12 verloor. Toch een hele mooie 2de plaats voor Guillaume.

BOYS 8
In Boys 8 namen 2 squashers van SCR deel : Thijs en Zoë.
Thijs won en verloor 1 poulewedstrijd en werd 2de in zijn poule. In de wedstrijd voor de 3de/4de verloor hij van Kobe Serdons, die in de poules ook van Zoë won. Toch een mooie 4de plaats voor Thijs, die duidelijk veel progressie gemaakt heeft in vergelijking met vorig seizoen.
Zoë won 1 poulewedstrijd en verloor er 2 tegen veel grotere en sterkere tegenstanders. In de wedstrijd voor de 5de plaats verloor hij zijn concentratie en die wedstrijd verloor hij dan ook jammer genoeg. Hopelijk kan het niveau van zijn derde poulewedstrijd in de volgende tornooien aanhouden.

GIRLS 2
Mieke betaalde leergeld op haar 1ste dunloptornooi in een reeks die eigenlijk wat te moeilijk voor haar was. Ze vocht in elke wedstrijd voor wat ze waard was, maar moest het onderspit delven tegen veel betere tegenstanders. Met wat meer ervaring op dit niveau zal het het volgende tornooi zeker beter gaan.

Louise won haar 1ste wedstrijd in 4 sets, en moest toen tegen Anouk Feys waar ze op vorige gelegenheden vaak van verloor. Na een mooie en spannende wedstrijd kon Louise deze keer in 4 sets winnen van Anouk.
In de finale nam ze het op tegen Julie Van Pee. Louise won vrij gemakkelijk de eerste 2 sets, maar toen liep het mis. De zenuwen namen de overhand en jammer genoeg verloor Louise haar finale in 5 sets. Toch een hele mooie prestatie van Louise in deze sterke reeks.

GIRLS 3
Nora
moest het in een poule opnemen tegen 4 tegenstandsters. Ze won vrij gemakkelijk haar eerste 3 wedstrijden, en stond aan de leiding. Maar jammer genoeg kon ze wegens anders verplichtingen haar laatste wedstrijd niet meer spelen. Ze eindigde samen met een Louiza De Geest (die ze wel verslaan had), en jammer genoeg won Louiza het op punten. Toch een hele mooie 2de plaats, maar er had een overwinning in gezeten.

Op dit eerste Dunloptornooi hebben we hele mooie prestaties gezien van onze jonge squashers. Hopelijk kunnen ze dit niveau ook aanhouden in de rest van het seizoen, en nu zaterdag al op het eerste AA Oliver-tornooi in ditzelfde Bateas.

Sophie

Geen opmerkingen: