dinsdag 29 september 2009

Ronsese jeugd mist seizoensstart niet !



Ook voor de jeugd is de maand september traditioneel het begin van competitie en tornooien. Met de eerste manches van het Dunlop-tornooi in Bateas Gent en het Oliver AA-Drink-circuit in Ronse kreeg de Ronsese jeugd de kans om zich voor het eerst dit seizoen weer eens te meten met de jeugdspelers uit andere squashclubs.


Waar we de voorbije seizoen vooral resultaten behaalden op het ' gemakkelijkere ' Oliver-circuit toonde de Ronsese jeugd zich begin september meteen ook op het moeilijkere Dunlop-Tornooi.
Het was Maxence Goeminne die meteen de toon zette door Boys 9 te winnen zonder game-verlies.
Geïnspireerd door Maxences sterke prestatie wisten Jarne Vanpevenage en Timothy D'hauwers een derde plaats te behalen in respectievelijk Boys 8 en Boys 6.
Ook in de hoogste boxen liet de groene garde zich niet onbetuigd, in Boys 3 bleek enkel Vincent Hitchins te sterk voor Thomas D'hauwers en in de op 1 na hoogste box wist Benoit Dhont de wedstrijd voor de derde plaats te winnen tegen Tibo Visterin.
Ook bij de meisjes wisten de Ronsenaars mooie resultaten te behalen met een nipte nederlaag van Louise Vandenabeele in de platefinale bij Girls 3, maar nog opvallender was de vlotte winst van Jolien Platteau in Girls 2 zonder game-verlies. Dit levert haar volgend dunlop-tornooi wellicht een plaats in Girls 1 op.



Deze sterke prestatie werd afgelopen weekend doorgetrokken op het eerste Oliver tornooi in Ronse waar zowel de podia van Box A als Box C1 volledig groengekleurd waren.
In de hoogste reeks was het Julien Vandendooren die in de finale Timothy D'hauwers wist te verslaan. Guillaume Gheerolfs maakte met zijn derde stek het Ronses feestje compleet. In box C1 was het Jarne van Pevenage die in de finale te sterk bleek voor Louise Vandenabeele. Plaatsen 3 en 4 gingen respectievelijk naar Maxence Goeminne en Pauline Vandendooren.
Verder waren er nog opvallende prestaties te noteren van Matti Roos ( plate-winnaar in Box B ) en Clarisse Vandenabeele ( derde plaats in Box C2)

Nu de kop eraf is kijken we alvast hoopvol uit naar aanstaande weekend, waar 14 Ronsenaars deelnemen aan het Oostvlaams kampioenschap juniors. Alvast veel succes aan de deelnemers.

Geen opmerkingen: