zondag 19 april 2009

Waalse Krook De poorters 6 - The Loft/ Lounge Café Joly

Het waren de derdes die het vrijdag 17 april tegen elkaar opnamen. De Waalse Krook staat immers derde in de rangschikking. Lounge Café Joly ook, maar dan aan de andere zijde..
Niettemin reden we vol vertrouwen het Stadium Ucon in Gent tegemoet.

En zo ook begon Yves de wedstrijd: vol vertrouwen. Yves speelde goed mee en de eerste set eindigde op 11/9. Na enkele instructies van gelegenheidscoach Bruno kon de tweede beginnen. Kwam het door de warmte die we in The Loft niet gewoon zijn; de set werd verloren met 11/5...
En toen kwamen de magische woorden van Julie Dhondt, gelegenheidsspeler maar stevig supporter: "de derde is voor u!", en zo geschiedde. Yves gaf Luc Dhondt een koekje van eigen deeg: 5/11, en het stond 2-1 in het voordeel van de thuisspeler, weliswaar. De vierde set ging gelijk en spannend op maar eindigde jammer genoeg met 11/9 winst voor Luc. 3-1 was het verdict.
1-0 voor de Waalse Krook...

Derde man was een vrouw; Julie Therin speelde een eerste set om duimen en vingers van af te likken tegen 'Jong' Gents geweld Hans De Jong. De rally's duurden lang en eindigden vaak op een 'let', en dat zegt veel over het niveau. Julie stapte tevreden van het court met 9/11 winst op zak.
Maar ook haar speelde de zwoele warmte in de Ucon-courts parten en in de drie volgende sets ging ze onderuit met 11/5, 11/6 en 11/3...
2-0 voor de Waalse Krook...

Toen kwam onze tweede man aan de beurt: ook een vrouw! Julie Dhondt was slachtoffer van het puntensysteem en danig onder de indruk toen ze het tegen 'DE' Tom Hilderson 'mocht' opnemen.
Toch zette zij zich dapper in en versierde enkele mooie punten. Helaas kon ze niet verhinderen dat de bordjes 11/4, 11/2 en 11/3 toonden...
Druipend van het zweet droop ook zij af.
3-0 voor de Waalse Krook...

De enige hoop op een puntje restte Bruno. Hij had zich naar gewoonte al stevig opgewarmd, maar moest snel ondervinden dat de courts aldaar over ingebouwde verwarmingselementen blijken te beschikken. Tim Dhondt, halve jeugdlegende, is zo'n situatie duidelijk gewoon en plaatste ondanks zijn nonchalence de bordjes op een droge 3-0. Bruno verdedigd zich nochtans fel. setstanden: 11/6, 11/7 en 12/10.
4-0 voor de Waalse Krook... Game over and out!

We onthouden van de wedstrijd de sympathie van de tegenploeg en kijken al uit naar de volgende...

Geen opmerkingen: