woensdag 19 november 2008

Beker van Vlaanderen - Dames

Op dinsdag 18 november mocht onze damesploeg kampen voor de Beker van Vlaanderen en kregen we onze buren van Recrean Oudenaarde over de vloer.
We keken aan tegen 3 enkels en 1 dubbele wedstrijd, amaai!!!

Karla (C4) mocht het als eeste opnemen tegen Ann-Sophie (C2) in het eerste enkel spel. Al snel had Karla door dat ze tegen een technisch sterkere Ann-Sophie uit kwam. Maar toch gaf ze zich niet zomaar gewonnen en vechtte ze voor elke bal. Met volgende setstanden : 4-11, 6-11, 4-11, moest ze de overwinning aan Recrean laten.

In de tweede enkel kwam Julie Dhont (C4) een beetje zenuwachtig aan de start tegen Emily(C1). Het zelfvertrouwen was bij Julie redelijk zoek; daardoor verloor ze de eerste twee sets met respectievelijk 6-11 en 5-11. Maar in de derde set kwam er een remonte van Julie, ze kon enkele puntjes pakken en kwam zelf voor tot 9-8; helaas schakelde Emily over naar een hoger niveau en moest Julie ook de laatste set uit handen geven. 9-11

Al onze hoop was gericht op Julie Thérin (C4), misschien zou zij de tegenstander wat weerwerk kunnen bieden. Jorien (B3) moest dan ook aanzien dat Julie het niveau makkelijk aankon en haar tegenstander zeker geen puntje zou gunnen. Nadat Julie op voorsprong kwam, kregen de supporters een tikkeltje hoop, zou het lukken? Maar toch moest ook Julie haar meerdere kennen in Jorien. 9-11, 7-11, 7-11

En nu, tijd voor de gevreesde dubbel......
Nadat onze coach, Bart, de regels nog eens uitgelegd had, namen Patricia (C4) en Julie Thérin (C4) het op tegen Jorien (B3) en Ann-Sophie (C2).  Onwenning begonnen ze aan de wedstrijd. De 1ste set werd beslecht met 6-11. Vol goede moed werd de 2de set gestart en durfden we weer hopen op setwinst; maar het mocht niet zijn: 9-11. Ook in de 3de set was het Recrean die aan het langste eind trok en met de overwinning ging lopen; 5-11.

Resultaat: 0-4, maar ieder van hen heeft zich voor de volle 100% gegeven en we mogen fier zijn op deze dames!

De Beker van Vlaanderen zal dus niet voor dit seizoen zijn, maar we blijven trainen en wie weet, misschien ooit............. ;-)