maandag 14 april 2008

Op 1 puntje van stunt!

Afgelopen vrijdag nam de eerste ploeg het op tegen de 3e in de stand: Piramid Trudobouw. Geen gemakkelijke wedstrijd dus!
Pascal begon als eerste aan z'n match en hield zoals het hoort z'n tegenstander steeds onder controle. Hij kwam nooit in moeilijkheden en won al bij al eenvoudig met 9/6, 9/5 en 10/8. Gesterkt door Scalie's zege begon Bart ook aan z'n wedstrijd. Het werd als het ware een kopie van de voorgaande match. Zonder echt schitterend te moeten spelen, hield hij z'n tegenstander af. Het werd een vlotte 9/4, 9/5 en 9/2.
Vervolgens was het de beurt aan Tantie die, het moet gezegd, een veel sterkere tegenstander in de ogen keek. Gregory speelde, zoals hij zelf achteraf aangaf, de match van zijn carrière! Tegen deze B3 werden het stuk voor stuk spannende sets, maar om het even wat er gebeurde, op het einde trok Gregske altijd aan het langste eind! 9/8, 10/8 en 10/9 na een sublieme match.
Ten slotte kon de nog steeds ongeslagen Wouter de stunt afronden. Daarvoor diende hij het eerst op te nemen tegen Loïc Ribbens, B2 en jong geweld van Brugge. Wout startte superieur, 9/0 na 5 minuutjes. Dat zit hier goed dachten we allemaal! Maar Loïc kwam meer en meer in de match en de rallies werden steeds langer en spannender. De motor van Woutie bleef dan eventjes happeren en Ribbens kwam 1-2 voor (8/9 en 6-9). Zonde! In de 4e set kwam Wout snel 1-5 achter, het kalf was verdronken dachten we allemaal. Maar toen sloeg de diesel van Wouter opnieuw aan en hij knokte zich terug met 9/6. De 5e set zou alles beslissen! Het waren ongelofelijke rallies, waarbij je de haren van het lijf zou rukken! Alles ging gelijk op tot 6-6 in de laatste set. Met een zelden geziene vechtlust schotelde Wouter zichzelf een eerste matchbal voor: 8-6. Ribbens bleef kalm en werkte het weg. Ook een 2e matchbal mocht niet baten voor de Ronse-speler. De spanning was te snijden, het publiek ging wild tekeer! Tenslotte toonde de 19 jaar jongere Bruggeling zich de fitste en rond het af met 8/10. Wat een thriller! Het werd ijzig stil in The Loft. Wout had zich niets te verwijten, hij speelde een bere match! Niets aan de hand, een 3-1 overwinning was en bleef een mooi resultaat. Afwachten wat de 2e in de stand gedaan heeft...

1 opmerking:

Séba zei

En ondertussen weten we wat de tweede in de stand gedaan heeft;
een 3-1 nederlaag tegen De Schreef...
De voorsprong van onze eerste ploeg bedraagt nu dus al 5 punten op De Poorters.
Met nog 3 wedstrijden op het programma komt de titel nu wel écht dicht .....