maandag 21 april 2008

Benoit Dhont, eindwinnaar Oliver AA-Circuit


Voor de eerste maal in de geschiedenis van SC Ronse is er een jeugdspeler in geslaagd de eindwinnaar te worden van een jeugdcircuit.
Benoit Dhont stond aan het begin van de laatste manche eerste met een voorsprong van 0.2 punten op Sam Thuy ( De Jasmijn ) en Tom Hilderson ( De poorters ), het tornooi winnen was dus de opdracht om eindlaureaat te worden.



Dat dit geen sinecure zou worden bleek al in de eerste wedstrijd, 16de reekshoofd Stavros Kelepouris ( De Schreef ) zette benoit meteen onder druk en won zowaar de eerste set. De vele Ronsesche medespelers, begeleiders en coach zagen de titel plots ver weg. Gelukkig vocht Benoit sterk terug en won de wedstrijd met 2-1. Waar Tom en Sam in de andere tabelhelft relatief gemakkelijke wedstrijden geloot hadden, kreeg Benoit in de kwartfinale weer een ijzersterke tegenstander voorgeschoteld; Wout Van Herzele ( Recrean Oudenaard ).
Wout had duidelijk zijn zinnen gezet op deze laatste oliverwedstrijd en dicteerde dan ook van in het begin de wetten. Het werd een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken, die in een ware thrillerstijl met 2-1 gewonnen werd door Benoit.
Laatste hindernis op weg naar de finale was clubgenoot Julien Vandendooren, dé revelatie van dit tornooi, die vriend en vijand verraste door achtereenvolgens Nahomi Brock ( De Poorters ), Arnout Willequet ( Recrean ) en Hans De Jong ( De Poorters ) te verslaan. Was het aan de zenuwen, respect voor Benoit of de vermoeidheid te wijten? In ieder geval behaalde Julien in de halve finale nooit meer het niveau van eerder die dag, het werd vrij eenvoudig 2-0 voor Benoit die zich daarmee verzekerde van een plaats in de finale.


In de andere tabelhelft kwam de verwachte halve finale tussen Sam en Tom nooit in het gedrang, dus mochten beiden in een rechtstreeks duel uitmaken wie Benoit in de finale kon uitdagen met als inzet de eindwinst van het circuit.

Tom was duidelijk het meest geconcentreerd en wist Sam gemakkelijk naar de kleine finale te verwijzen met duidelijke 2-0 cijfers.


Benoit, die nog nooit een finale tegen Tom wist te winnen, had duidelijk veel van zijn vorige finales geleerd en speelde een heel secure wedstrijd. Hij ging de rallies aan, wachte geduldig op mindere ballen van Tom en strafte deze dan ook genadeloos af. Het werd 3-0 voor Benoit, missie volbracht: TITEL BINNEN !




2 opmerkingen:

Bart zei

Proficiat Benoit, schitterende prestatie en mooie afsluiter van een sterk seizoen! Nog een proficiat met je D3-schap...

elien & dimi zei

Nen dikken proficiat Benoit!!! Op naar een vaste plaats in de derde ploeg...