donderdag 27 maart 2008

Oliver AA : Eindelijk goud voor Benoit !!!!

"Na 4 verloren finales, is Benoit Dhont er afgelopen weekend in Oudenaarde in geslaagd om de hoogste box te winnen.

Het leek vooraf een moeilijke klus, want tegen eerste reekshoofd Sam Thuy ( De Jasmijn ) kon Benoit dit seizoen nog nooit winnen. Verrassend genoeg bleek de grootste tegenwind uit een andere hoek te komen, want Sam verloor in de halve finale tegen thuisspeler Arnoud Willequet (Recrean), die op dit moment in een supervorm verkeert.

Benoit was dus gewaarschuwd voor zijn finale, die hij bereikte door achtereenvolgens Thomas D’hauwers en Tim Dhont ( De Poorters ) met telkens 2-0 te verslaan.

Het scenario van de finale kon zo uit een thriller van Agatha Christie komen, want ook al kwam Arnoud op voorsprong, toch kon Benoit terugkomen: 0-1, 1-1, 2-1 voor Benoit, 2-2 !
Een vijfde set zou dus beslissen over de titel. Benoit bleek in deze finale weinig hinder te vinden van de snijdende spanning die zich meester gemaakt had van coaches, supporters en medespelers en domineerde van begin tot einde. Met deze 3-2 overwinning doet Benoit ook een schitterende zaak in de algemene rangschikking waar hij in de provinciale finale tegen Tom Hilderson zal moeten uitvechten wie de beste Oliver-speler van dit seizoen is.

In de schaduw van deze finale vond ook de plates-finale van Box A plaats, en dit met zowaar 2 Ronsenaars in de hoofdrol. Guillaume en Sam verrasten vriend en vijand door deze finale te halen en zo onder andere Thomas Van Butsel ( Recrean ) en Nahomi Brock ( De Poorters ) achter zich te laten. In deze finale trok Guillaume aan het langste eind, hij versloeg Sam met 2-0.

Wie denkt dat nu alle goede resultaten van squashclub Ronse verteld zijn, komt bedrogen uit want van de 5 boxen werden er maar liefst 4 gewonnen door een speler van SCR.

Het begon al ’s ochtends vroeg bij de mini’s waar Clarisse Vandenabeele, in haar eerste tornooi van het seizoen, op een indrukwekkende manier na drie 2-0 overwinning naar de finale stormde. In deze finale kwam ze tegen clubgenote Marine Vanderkerken uit. Het werd na een spannende match 2-1 voor Clarisse.

Geïnspireerd door haar zus stoomde ook Louise in sneltreintempo door de wedstrijden in Box C2. Enkel in de finale kreeg ze het eventjes moeilijk toen Levi De Raedt ( Bateas ) een set pakte. Louise herstelde zich echter snel en wist met 2-1 de derde gouden medaille van de dag te behalen.

In Box C1 was het uitkijken hoe youngsters Felix Glibert, Guillaume Debaets en Aaron Vandendaele met de druk zouden omkunnen. Felix had daar duidelijk het minste last van en bereikte dan ook vrij vlot de finale tegen Geert Watson ( Bateas ). Op een zeer mature wijze versloeg Felix met duidelijke 2-0 cijfers Geert en bracht zo het eindtotaal op 4 gouden medailles.

Het vijfde oliver AA Tornooi zal vanaf nu de geschiedenisboeken ingaan als het tornooi dat gedomineerd werd door één club: SC Ronse !"

Squash Club Ronse lag in het Paasweekend duidelijk boven!!!

Bedankt voor het gedetailleerde verslag, Séba !!


4 opmerkingen:

Bart zei

Proficiat aan al onze juniors, jullie hebben het allemaal schitterend gedaan! Keep up the good work ;-)

Jean zei

Knappe prestatie!!! SCR olé olé!!!

test zei

heeeel mooie prestatie! Blijven door doen.

Séba zei

Zeer sterke prestatie jongens en meisjes !
Nu weer allen massaal present voor het laatste Oliver tornooi op 19 april te Gent !