maandag 31 januari 2011

6 op 6 voor de dames van The Loft Slagerij Kurt

In 3de divisie dames A stonden er de afgelopen weken 2 wedstrijden op het programma; vorig week zondag de derby in Oudenaarde en afgelopen zondag kregen de dames de Bruggelingen uit Piramid op bezoek.
Bij de topper in Oudenaarde kon Ronse beroep doen op vaste waarden Emma en Nora en werden aangevuld met Louise die de ' blokkende ' marie en Jolien moest vervangen.
Het was Nora Lammens (C4) die mocht beginnen tegen Jolien Naessens (C4), en al snel was duidelijk dat Nora niet veel problemen ging hebben met de thuisspeelster, het werd vrij eenvoudig 6-11, 7-11,9-11. Daarna was het aan Emma Dujardin (C3) om het op te nemen tegen Anneleen De Cock (C4), de eerste 2 games gingen vrij eenvoudig naar emma met 7-11,5-11 maar daarna vocht Anneleen haar terug in de match met 12-10. De vierde game werd een echte thriller die Emma in haar voordeel kon beslechten, het werd 12-14.
Als laatste was het dan aan ' invalster ' Louise Vandenabeele (C3) die tegen Veronique Van Clooster (C4) meteen bewees waarom ze zo succesvol is op de jeugdtornooien, het werd snel 3-11 en 7-11. Enkel in de derde game bood Veronique nog wat weerwerk maar Louise wist hem toch winnend af te sluiten met 10-12.

Voor de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Piramid Brugge speelden Jolien en Nora, aangevuld met Louise die met haar vierde interclubwedstrijd zowaar een vaste waarde in deze kampioenenploeg wordt.
Als eerste ging Nora Lammens (C4) aan de slag, die meteen aan Liesbeth Poucke (C4) toonde waarom onze damesploeg al een heel seizoen aan de leiding staat in 3de divisie. Het werd vrij eenvoudig 11/7, 11/5, 11/6.
Daarna was het aan Louise Vandenabeele (C3) die Veerle Van Gheluwe (C4) nooit in de match liet komen en het heel snel met 11/2, 11/2, 11/4 afmaakte.
Als laatste kwam Jolien Platteau (C3) in actie tegen Ann Verleye (C3) . Jolien, die net uit de examens komt, had de eerste games duidelijk wat last van gebrek aan wedstrijdritme, en de eerste twee games gingen dan ook gelijkopgaand op, het werd 11/9, 7/11. Maar daarna kon Jolien haar niveau wat opkrikken en won de volgende 2 games met 11/5 en 11/6.
Door deze 2 overwinningen staat de damesploeg nog steviger aan de leiding in derde divisie en heeft zowaar al 9 punten voorsprong op de eerste achtervolger Future Sports Technifibre.
Het lijkt eerder een vraag te worden wanneer onze dames kampioen spelen in plaats van of onze dames kampioen zullen spelen.

Geen opmerkingen: