zondag 8 november 2009

Geen geluk voor BG Finesse...

Het zat de heren van BG Finesse niet mee in Torhout. Ze gingen zoals altijd voor de overwinning, het werd een mooie strijd maar het mocht niet wezen.
Als eerste werd Guy op het plein geroepen. Volledig van zijn melk omdat hij als eerste moest beginnen gaf hij de eerste set uit handen. Set 2 ging ook snel naar de tegenstander. In set 3 kwam Guy terug meer in zijn spel en kon de tegenstander onder druk zetten. Helaas werd het hier 12-10 voor de West-Vlaming.
Toen was het vaste vervanger Kevin die op het plein kwam.Na een eerste opwarmende set die naar de tegenstander ging wist Kevin dat hij zijn opponent onder druk moest zetten en van zijn T moest halen. De 2 volgende sets lukte dit fantastisch en het stond 1-2. In de vierde set kende Kevin een klein dipje en liet zijn tegenstander tot 2-2 komen. In de vijfde spannende set wist Keven het af te maken en stond het dus 1-1 gelijk.
Dimi mocht toen het court op om op te warmen. Na 2 min opwarming werd hij van het court gehaald omdat de eerste man van Torhout eerst wou spelen. En onder het motto; 'zeg niet te gauw ' t is weer een vrouw' stapte Dimi van het plein en ging Mathieu halen die buiten aan het 'opwarmen' was. Inderdaad, een première voor Mathieu, die het mocht opnemen tegen een vrouw ( klassement B1). Onder hevig geroep van de supporters startte de wedstrijd. Mathieu speelde rustig het spel mee met de dame. Hij won de eerste set. Mathieu bleef echter te veel het spel van zijn dame volgen en de volgende set ging naar haar. Het werd een thriller van een wedstrijd die ook in 5 sets moest beslecht worden. Het draaide helaas op 15-13 uit voor de tegenstand. Wat de vele supporters fantastisch vonden ( alé, die van Torhout toch...)
Aan Dimi om de gelijkstand binnen te halen. Helaas kende ook hij een vreselijke start. Al na luttele minuten stond het 2-0 in sets voor de tegenstander. Pas in set drie raakte Dimi opgewarmd en wist hij mooi spel te spelen. De volgende 2 sets gingen dan ook naar hem wat het 2-2 maakte. Ook een 5setter dus. Deze werd een heel spannende set maar ging spijtig genoeg met 11-8 naar Torhout.
Het heeft niet mogen zijn maar we verloren terug!
Misschien moeten we meer vervangers inschakelen...

2 opmerkingen:

Kevin zei

Jaja, de vervanger zorgde al voor 2 van de 3 punten!! ;-)
Efkens serieus, vrijdag konden we evengoed 4-0 gewonnen hebben. Het geluk zit ons (nog) niet mee. Belangrijkste is dat het leuke, spannende wedstrijden waren.
Blijven squashen....en niet gekwetst raken...