vrijdag 22 mei 2009

Clubkampioenschap: stand van zaken

Ons clubkampioenschap is halverwege en het is dus tijd om eens alles op een rijtje te zetten.

Bij de junior meisjes zijn alle reekshoofden nog in de running. Emma, Louise en Katleen wonnen vlot hun wedstrijden en Jolien speelt vanavond haar kwartfinale tegen Marine. Morgen vinden de halve finales en de finale plaats. De halve finales in de plates worden vanavond gespeeld: Een zusterstrijd tussen Lisa en Mieke Dujardin en Camille Dejaegher tegen Julia. De finale plates wordt morgen gespeeld.

Bij de junior jongens zijn 2 reekshoofden gesneuveld. De familie D'Hauwers (Timothy en Thomas) werd uitgeschakeld door respectievelijk Guillaume en Sam.  De halve finales zien er als volgt uit: Benoit - Guillaume en Julien - Sam. De matchen van de verliezersronde starten pas vandaag.

Ook de halve finales bij de recreanten zijn bekend. Kristof Devisser speelt tegen Bram Bagué die een mooi resultaat behaalde tegen Michel Lamine en Wim Verhellen moet het opnemen tegen Philippe Vermeersch. De winnaar van de verliezersronde is reeds gekend en dat is Michel Lamine.

Bij de dames zijn bijna alle matchen in poule B reeds gespeeld. Daar is Julie aan de leiding voor Karla, Sophie. Minder leuk nieuws kregen we te horen van Karin die tijdens één van haar wedstrijden geblesseerd raakte. Spierscheur was de diagnose. We wensen Karin veel beterschap! In poule A staat Emaa aan de leiding voor Katleen en Isabel maar vanavond komt Jolien in actie en pas dan weten we wie de finale zal mogen spelen.

Ook de competitiespelers kwamen reeds in actie. Geen verrassingen te noteren hoewel gisteren in mooie match te zien was. Dimi, die voor het eerst echt in actie kwam na zijn slepende achilles blessure, moest het in zijn eerste match opnemen tegen Wouter. In de eerste set verbaasde Dimi iedereen door vlot met 11-11 te winnen (Wouter moest wegens zijn hoger klassement 32 punten scoren) Het was duidelijk dat Wouter niet echt scherp stond (communiefeestjes...) maar hij herpakte zich en won (moeizaam) de volgende 3sets. Maar toch een zeer knappe prestatie van Dimi! 

Vandaag zal ook reekshoofd nummer één Arnaud in actie komen en zullen er nog 6 andere matchen in de hoofdtabel plaatsvinden. Ook in de verliezersronde zal vanavond uitgemaakt worden wie de halve finales mag spelen.

Vandaag starten de wedstrijden vanaf 15u tot 23u. Kom dus zeker langs en geniet van het spektakel. Morgen vinden de halve finales en de finales plaats en alle reeksen en 's avonds sluiten we af met ons traditioneel kaas- en wijnavond (waarvoor 100 mensen zich inschreven!) en de kampioenen viering.

Geen opmerkingen: