zondag 26 april 2009

BG Finesse speelt gelijk tegen kampioen

De titelstrijd is voorbij in 5de nationale. Piramid 9 is de terechte kampioen geworden en BG Finesse is even terecht vice-kampioen. Vrijdag speelden de 2 sterkste ploegen van de reeks tegen elkaar. Piramid had genoeg aan 2 punten om de titel definitief binnen te halen maar voor de ronsenaars was het belangrijk om die pijnlijke 4-0 nederlaag in de heenronde te doen vergeten. Beide ploegen speelden met hun sterkste opstelling en voor SCR was dat Mathieu, Guy, Jean en Benoit.

Benoit startte als eerste. De eerste set was het nog een beetje aftasten voor Benoit en hij verloor deze met 9-11. Maar Benoit bewees dat hij ook onder druk rustig kan blijven en met mooie en beheerste slagen haalde hij de volgende 3 sets moeiteloos binnen. 3-1, een oververdiende zege!

Jean moest het dan opnemen tegen Maxim Vanalme die nog geen enkele interclubwedstrijd verloor dit jaar. Jean speelde een zeer sterke wedstrijd, ging veel ballen halen maar tegen zijn 20 jaar jongere tegenstander had hij het wel lastig. Na een zeer mooi strijd moest hij zijn meerdere erkennen en verloor hij 1-3.

Guy mocht het dan opnemen tegen Maarten Meerschaert. Guy geraakte nooit echt in de wedstrijd. Zijn tegenstander bleef rustig en was net iets beter in de afwerking. Guy maakte te veel fouten om zijn tegenstander te begreigen. Hij verloor met 0-3.

Mathieu mocht als laatste spelen tegen Baas Bram, westvlaams kampioen bij de D-spelers. De eerste set was ontzettend spannend en eindigde op 10-12 voor de Bruggeling. Maar Mathieu haalde zijn grote truckendoos boven en speelde een fantastische wedstrijd! Ondanks zijn verstopte sinussen haalde hij alle ballen en maakte hij prachtige punten. Mathieu won heel vlot de volgende 3 sets en dus ook de match.

BG Finesse speelde 2-2 tegen Piramid 9 en hierdoor waren de jeugdspelers van Brugge zeker van de titel. Na de match trakteerde de kersverse kampioen op champagne, een zeer sympathieke geste. SCR wenst bij deze Piramid nogmaals proficiat met hun titel.

En aan al onze supporters: Op 8 mei spelen onze 3 heren ploegen thuis! We willen er echt een heel leuk feestje van maken en hopen dus heel veel volk te zien!!! Tot dan!

Geen opmerkingen: