zondag 23 november 2008

The Loft Van Cauwenberg schiet raak...

Eindelijk is het zover! De eerste overwinning in 2e nationale is een feit... Donderdgavond kwamen de heren van De Jasmijn uit Sint Niklaas op bezoek. De vijand was ons niet onbekend, daar we het al eens tegen hen opnamen in de Beker van Vlaanderen.

Gregory, die er weer bij was, beet de spits af tegen Thomas (C1). Vrijwel snel bleek dat Gregory het niet eenvoudig zou hebben. Hij speelde vrij goed mee, maar als het nodig was, schakelde z'n tegenstander een versnelling hoger. Op die manier kon de Ronsenaar nooit echt voor gevaar zorgen en ging hij de boot in met 9-11, 4-11 en 7-11.

Daarna betrad Bart de strijdvelden. Hij nam het op tegen Philippe (C2), met wie hij vroeger op de tornooien al geladen duels uitvocht. De 1e set speelde Bart ietwat nerveus zodat die nipt naar de vijand ging, 9-11. Daarna herpakte de thuisspeler zich. Bart ging rustiger en gecontroleerder spelen, wat hem met 11-7, 11-5 en 11-9 de winst opleverde. 1-1 en de bordjes hingen in evenwicht.

Als voorlaatste hees Wouter zich in z'n plunje om Mario (B3) partij te geven. Wout (sinds vorige match B1 geworden) dolde wat met z'n tegenstander en toonde enkel in de laatste set de juiste waardeverhoudingen! 11-8, 11-9 en 11-1 brachten ons 2-1 voor.

Nu was het aan Pascal om voor de eerste overwinning te zorgen. Tegen Majid (D1) kende hij weinig problemen. Enkel in set 2 was Pascal eventjes minder gefocust. In de andere sets kwam hij nooit in gevaar. Na 11-5, 9-11, 11-8 en 11-6 was de 1e overwinning in 2e nationale een feit!

De laatste 3 matchen haalden we 7 van de 12 punten binnen, wat erop wijst dat we stilaan onze plaats waard zijn in deze reeks! De opmars naar de middelste regionen van het klassement is alvast ingezet...

Geen opmerkingen: