donderdag 24 november 2011

Gelijkspel voor The Loft Den Brek 1...

Ja, ook de mannen van de eerste ploeg spelen af en toe nog squash! Hoog tijd om dus nog eens een verslagje te posten. Voor de verplaatsing naar Brugge konden we rekenen op invaller Wouter, aangezien Pascal verstek moest laten gaan voor deze match...
Benoit (C2), nog steeds ongeslagen dit seizoen, mocht de spits afbijten tegen Jan Van Den Meerschout (B3). De zwaar ondergeklasseerde Ronsenaar speelde in de 1e set squash volgens het boekje, 11-3. Na een set waarin hij Jan teveel liet meespelen (6-11) herpakt Bunny zich fors met een knappe 11-2. Helaas vergat hij de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en liet hij de Bruggeling terug in de match komen, 9-11. In de beslissende set had Benoit opnieuw de juiste tactiek te pakken (11-6) en haalde zo het 1e punt voor Ronse binnen... 5 op 5 voor Bugs Bunny!
Tantie (C1) kreeg daarna de sympathieke Dries De Craemer (B2) tegenover zich! Gregory speelde goed mee, maar helaas liet het verschil in klassement zich ook op het veld opmerken. Zo kwam hij op het einde van de rallies en van de sets net dat tikkeltje tekort. Het werd uiteindelijk een vrij vlotte 3-0 overwinning voor de Brugse thuisspeler (6-11, 5-11 en 5-11).
Bart (B3) speelde vandaag als 2e man tegen Justin Bruggeman (B1). Hij begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 11-8... Barts vermoeden (dat Justin wel gauw een tandje zou bijsteken) kwam vrij snel uit! Het werd telkens net niet en na 2x 8-11 was het dus achtervolgen geblazen. Met wat goed volley-werk knokte Bart zich terug in de match, 11-7. Helaas kon hij deze lijn niet doortrekken in het begin van de beslissende set en kwam 2-7 achter! Toen besliste de Ronsenaar om alles of niets te spelen... Deze tactiek sloeg blijkbaar aan en Justin kreeg het ervan op de heupen. Na een ferme remonte won Bart alsnog met 11-8! Door deze overwinning is hij nu ook virtueel B2...
Aan Wouter (A3) om de avond in schoonheid af te sluiten tegen Gilles Vanrapenbusch (B1). Het vooraf bepaalde plan (de rallies kort houden en energie sparen) bleek niet zo makkelijk uitvoerbaar tegen het jonge geweld uit Brugge. Wout miste duidelijk wat matchritme en kwam daardoor 6-11 en 8-11 achter... Gelukkig vond Wouter na wat oefenen zijn precisie, en dus ook zijn dodelijke volley, terug. De volgende set ging naar Ronse met 12-10. De vierde set was heel spannend en kon duidelijk alle richtingen uit. Jammer genoeg ging deze nipt met 9-11 naar de thuisploeg. Niemand die eraan twijfelde dat Wout, met enkele squashuurtjes extra in de benen, deze wedstrijd naar zich toe had getrokken!
Hoe dan ook zijn we, mede dankzij Wouter, tevreden met de 2 binnengehaalde puntjes...

Geen opmerkingen: