woensdag 12 oktober 2011

Squashclub Ronse ambitieus aan start PK Oost-Vlaanderen 2011




Morgen, donderdag 13 oktober begint in Zottegem het Oostvlaams Kampioenschap squash voor Juniors, Seniors en Masters. Voor deze editie hebben zich maar liefst 37 spelers van SC Ronse ingeschreven, wat een ongezien getal is. Met dit grote aantal deelnemers mag SC Ronse behoorlijk ambitieus zijn, en moet het mogelijk zijn om het schitterende resultaat van 2010 waarbij we maar liefst 18 medailles behaalden inclusief 4 provinciale kampioenen, te verbeteren.
Aan de vooravond van dit kampioenschap overlopen we eens onze grootste kanshebbers voor een medaille:
Bij de Heren Veteranen neemt uittredend kampioen Jean-Frederick Botteldoorn het dit jaar onder andere op tegen A-speler Karl Dubois, wat een nieuwe titel quasi onmogelijk maakt. Toch moet een medailleplaats er zeker inzitten voor onze veteraan.
Maxence Goeminne is als tweede reekshoofd geplaatst bij de Heren D4/NG en mits een goede dag zit er misschien zelf een gouden medaille in. De grootste concurentie komt natuurlijk van eerste reekshoofd Didier Dewilde, maar ook Aaron Vandendaele kan op een begenadigde dag een podiumplaats ambiëren.
Bij de Heren D is Thomas D'hauwers torenhoog favoriet en kan wellicht enkel tegen zichzelf verliezen. Toch dient hij rekening te houden met een sterke Raf Vandeput en natuurlijk Thomas' teamgenoten Julien Vandendooren en Guillaume Gheerolfs.
Benoit Dhont
is dan weer kanshebber op de mooiste medaille bij de Heren C maar daarvoor zal hij dan voor eens en altijd moeten afrekenen met zijn zwarte beest Patrick Caestecker.
Bij de Heren B treedt Bart Sadaune aan in een heel sterk bezette poule met Stefaan De Roeck, Sebastien Heyse en Alexander Vilain. Het wordt dus helemaal geen sinecure om mee te strijden voor goud, maar Bart heeft al vaker bewezen dat hij als underdog op zijn best is.
Ook in de damesreeksen is Squashclub Ronse ruim vertegenwoordigd, en bij de Dames C4/NG hebben we met Julie Thérin dan ook de gedoodverfde titelkandidaat in onze rangen. Toch kunnen de zusjes Laure en Hannah Dubois het Julie nog heel lastig maken en ook onze jeugdspelers Camille Dejaegher, Clarisse Vandenabeele en Mieke Dujardin moeten in staat zijn bovenaan deze reeks mee te draaien.
Bij Dames C is de poule zelf geheel Ronsisch gekleurd en zullen Valerie Vandenhoeke, Nora Lammens en Louise Vandenabeele onderling de kleuren van de medailles moeten verdelen.
Ook bij de jeugdreeksen is met onze 29 jeugdspelertjes de kans groot dat er enkele medailles behaald worden. Bij de Jongens -15 zou Guillaume Debaets in staat moeten zijn om na zijn bronzen medaille van vorig jaar, nu de hoogste medaille te behalen. Grootste concurrent wordt de talentvolle Jean-Luc Callebaut uit Oudenaarde maar ook Aaron Vandendaele zou in staat moeten zijn om het podium te behalen.
Bij de Jongens -17 hebben we met Thomas D'hauwers en Jarne Vanpevenage respectievelijk het eerste en tweede reekshoofd in onze rangen, maar ook Maxence Goeminne maakt kans op het podium als hij zijn goede vorm van de afgelopen maanden kan blijven behouden.
Guillaume Gheerolfs en Julien Vandendooren zullen in de oudste Juniorreeks Jongens -19 onderling mogen uitmaken wie zilver en goud behaalt achter topfavoriet Tom De Mulder.



Bij de Meisjes -13 zal er normaal gezien weinig te beginnen zijn tegen de suprematie van Clarisse Vandenabeele. De tweede plaats moet normaal gezien in het bereik liggen van Elise Dejaegher, en dan zal het uitkijken zijn naar Sarah Renders of ze er in slaagt haar zenuwen onder controle te houden voor haar eerste grote tornooi en dan is zelf voor haar een podiumplaats mogelijk.
Louise Vandenabeele maakt bij de Meisjes -15 een grote kans om voor de VIJFDE !!! keer op rij Oostvlaams Kampioene te worden. Weerstand wordt hier vooral verwacht van de zusjes Dubois, Camille Dejagher en Mieke Dujardin.



Bij de Meisjes -17 is het nog vingerdik kijken wat Léona Vercleyen kan doen tegen thuisspeelster Heike Monsecour en Fien Reynaert uit Oudenaarde.
Nora Lammens als laatste maakt normaal gezien geen kans teggen Annelies Dubois, maar ook hier is een podiumplaats zeker mogelijk.
Tot slot is het ook met belangstelling uitkijken naar wat onze hoofdtrainer Arnaud Dedecker doet bij de hoogste reeks Heren A.



Het bestuur van Squashclub Ronse wenst alle deelnemers alvast veel succes en plezier toe !

Geen opmerkingen: