dinsdag 27 september 2011

Opnieuw winst voor The Loft Den Brek 2

In de vierde divisie stond voor The Loft Den Brek 2 de verste verplaatsing van het seizoen op het programma, nl. een wedstrijd in Oostende tegen Ostend Squash 2. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
Als eerste mocht Sébastien Delbar (D2) het opnemen tegen de lager geklasseerde Kris Brems (D3). Al meteen was duidelijk dat Sébastien geen weg wist met het squashspel van Kris en verloor de eerste 2 games dan ook met 11-9 en 11-6. In de derde game vond Sébastien plots wel een antwoord en won de volgende 2 games met 9-11 en 6-11. Een vijfde game ging dus alles beslissen, en daarin gaf Kris de Ronsenaar geen enkele kans; met 11-4 winst ging het eerste punt van de avond naar Oostende.
Guillaume Gheerolfs (D2) wist dan meteen hoe laat het was en begon heel geconcentreerd en op een hoog squashniveau aan het duel met Stephan Vandendaele (D2). Hij liet Stephan dan ook nooit in de wedstrijd komen en won op vrij imponerende manier met 4-11,6-11,8-11.
Als tweede man was het aan Julien Vandendooren (D1) die het mocht opnemen tegen Jan Willems (D2). De eerste game was alvast felbevochten, maar wist Julien toch in zijn voordeel af te sluiten met 10-12 winst. De 2de game was een eenvoudige 5-11 winst voor Julien, maar in de derde game schakelde Jan een niveautje hoger en won met 12-10. Wie dacht dat Julien door dit setverlies ging beginnen twijfelen kwam bedrogen uit, met 3-11 zette hij de puntjes op de i en zorgde zo voor het tweede punt van de avond.
Als laatste was het dan aan Thomas D'hauwers (D1) om de matchwinst te verzekeren tegen Guy Verhelst (D1). Thomas won de eerste 2 games behoorlijk vlot met 5-11, 3-11 maar vergat het dan in de derde game af te maken; hij verloor die met 12-10. De vierde game begon zeer gelijkopgaand maar naarmate deze vorderde nam Thomas toch de bovenhand, hij won deze met 9-11 en zorgde zo voor de tweede overwinning op rij.
Los van de overspringende paaltjes in Oostende mag de 2de ploeg tevreden zijn met de recente 7 op 8. Nu vrijdag zal het in de thuisderby tegen Recrean Van Hende ongetwijfeld duidelijk worden of deze promovendus een derde promotie op rij mag ambiëren.

Geen opmerkingen: