woensdag 16 februari 2011

Eén ding is zeker, we winnen geen beker (bis)

Op zaterdag 12 februari was de bekerwinnaar van vorig seizoen te gast in Ronse voor de wedstrijd in de eindronde van de beker van Vlaanderen.
Er waren ook heel wat supporters komen opdagen, en onze dames (Jolien, Marie, Nora en Louise) hadden er zin in.

In de eerste wedstrijd mocht Nora het opnemen tegen Anja Van Aerschot (C2). Door het verschil in klassement kreeg Nora in elk game 2 punten voorsprong.
Al gauw bleek ze deze niet nodig te hebben. Ze was op elk punt veel sterker dan haar tegenstandster en liet haar dan ook alle kanten van het court zien.
Ze won deze wedstrijd dan ook met 11-4, 11-1 en 11-2.

Daarna kwam Marie aan de beurt. Zij kreeg een A3-speelster als tegenstandster, namelijk Veerle Putzeys. Marie kreeg dus 7 punten voorsprong, maar was in de eerste set erg onder de indruk van haar tegenstandster, en die verloor ze dan ook. Maar vanaf set 2 begon ze meer in zichzelf te geloven, en bood ze goed weerwerk aan Veerle, die blijkbaar toch met stress te kampen had.
Na een spannende wedstrijd won Marie onverhoopt met 3-2.

Daarna was het de beurt aan Jolien. Zij kreeg de nummer 2 van België, Sil Schrijvers tegenover zich.
Van bij het begin was duidelijk dat Sil kost wat kost wilde winnen. Alhoewel Jolien goed weerwerk bood en in de 3de set ook een matchpunt kreeg, verloor ze deze wedstrijd met 0-3.

De beslissing moest dus vallen in het dubbelspel.
Daarin werd gekozen voor de opstelling Nora-Louise. In het dubbelspel wordt niet met handicap gewerkt, en ze moesten het opnemen tegen de combinatie Veerle-Sil.
Onze dames verweerden zich kranig, maar het was duidelijk dat de dames van Diest ook veel meer geroutineerd waren in het dubbelspel; deze konden dan ook het laken in 3 sets naar zich toetrekken.

Door het aantal gewonnen sets won Karteria Diest dus deze wedstrijd, maar ze hebben er tot op het einde voor moeten knokken.

Een grote proficiat dus aan onze 4 speelsters en dit belooft veel voor de toekomst.

Geen opmerkingen: