maandag 5 oktober 2009

Provinciaal kampioenschap juniors: 2 x goud, 4 x zilver, 3 x brons

Op het oostvlaams kampioenschap squash is squashclub Ronse er afgelopen weekend in geslaagd 9 medailles te winnen bij de juniors.
Dit is op zich al een prachtige prestatie, maar de zusjes Louise en Clarisse Vandenabeele maakten het feestje compleet door elk voor een Oostvlaamse titel te zorgen.

Het was Clarisse Vandenabeele die de spits afbeet bij de girls -11 en al meteen voor een gouden medaille zorgde door clubgenote Elise Dejaegher in de finale te verslaan met 3-0.
De jongens -13 hadden duidelijk goed naar Clarisse haar prestatie gekeken en Guillaume Debaets wist zelf de finale te halen. Daarin bleek Jean-Luc uit Oudenaarde ietsje te sterk en won dan ook verdiend met 3-0. In de kleine finale mochten Nick Foulon en Aaron Vandendaele het tegen elkaar opnemen voor Brons. Daarin haalde Aaron het met 3-0 en zorgde zo voor de vierde medaille voor SC Ronse.

Ondertussen begonnen ook de meisjes -13 aan hun PK waar het uitkijken was naar Louise Vandenabeele die voor de derde keer op rij Oostvlaams kampioen kon worden. Louise maakte haar favorietenrol waar en behaalde behoorlijk eenvoudig de finale. Daarin bleek ze ook een maatje te sterk voor Camille Dejaegher en won dan ook vlot met 3-0. In de strijd om Brons mocht Mieke Dujardin het opnemen tegen Laure Dubois van Future Sport. Het werd een echte thriller die Mieke bij een 2-2 stand met 11-9 wist te winnen. Mieke was terecht trots met deze onverhoopte derde plaats.

Voor de medailles bij de ouderen was het vooral uitkijken naar de resultaten van de broertjes D'hauwers en jolien Platteau. Laatstgenoemde mocht het bij de girls -17 in de halve finale opnemen tegen Ann-Sofie, lid van de nationale selectie, en zij bleek nog net een maatje te sterk voor Jolien. Jolien kwam nooit echt in de wedstrijd en verloor dan ook met 3-0.
In de match om brons tegen Pommelien uit Recrean, startte Jolien ondermaats en stond dan ook snel op een 2-0 achterstand. Een achtste medaille leek plots héél ver weg, tot Jolien haar in de derde game herpakte en veel agresiever en gefocust begon te spelen. Pommelien wist eventjes niet meer waar ze het had, en moest 2 games op rij prijsgeven. De allesbeslissende laatste game was een echte thriller die Jolien met het kleinste verschil won; het werd 11-9.

Als laatste was het de beurt aan Thomas D'hauwers bij de boy -15. Als tweede reekshoofd kende hij weinig problemen op weg naar de finale waar hem met Thomas Mahieu, een speler met al heel wat internationale ervaring, het eerste reekshoofd wachtte.
Mahieu, die in de kwartfinale vrij vlot Jarne Vanpevenage versloeg, kreeg zijn gouden medaille echter niet zonder slag of stoot. D'hauwers slaagde erzelf in de tweede game te winnen, maar meer zat er vooralsnog niet in; met 15-13, 8-11, 12-10 en 11-4 won Thomas Mahieu goud en bracht onze Thomas met zijn zilveren medaille ons totaal op 9 stuks.
In de plates bij de -15 versloeg Maxence Goeminne ondertussen Yoshi Mannens in de halve finale met 3-0, helaas moest hij verstek geven voor de finale tegen Emiel Segers.
Ondertussen speelde Thomas' grote broer Timothy D'hauwers de kwalificatieronde voor de boys -19 maar wist zich helaas niet te plaatsen voor de hoofdtabel.
Hoe dan ook ziet de toekomst er na deze 9 medailles opvallend ' groen ' uit. Deze mooie resultaten beloven alvast veel goeds voor het grote werk eind januari; dan vindt in Brussel namenlijk het Belgisch kampioenschap juniors plaats.