zondag 10 mei 2009

Een prachtige afsluiter!

We hoopten veel supporters te zien en we kregen heel veel supporters te zien. Nog nooit kwamen zo veel mensen onze ploegen steunen en het deed ons plezier. De provinciale ploeg mocht spijtig genoeg niet spelen wegens forfait van Aalst en dus konden de mensen zich concentreren op de wedstrijden van de eerste en tweede ploeg.

Na een heuse ploegvoorstelling mocht BG Finesse starten tegen de nummer 3 in de rangschikking. Benoit, die nog geen enkel competitiematch verloor, startte voor BG Finesse. Waren het de zenuwen? De druk? Ja en neen. Benoit moest het tegen een zeer sterke speler opnemen. Wat hij ook probeerde, zijn tegenstander stond klaar. Benoit raakte gefrusteerd en verloor zijn eerste match in 3sets. Maar ondanks alles een dikke proficiat voor Benoit zonder wie onze ploeg nooit had kunnen promoveren.

Vervolgens was Jean aan de beurt tegen The Move speler Serge. De eerste set moest Jean prijs geven en de 2de haalde hij probleemloos binnen. En dan begon de thriller! In de 3de set stond Jean 10-5 voor en had hij 5 set-ballen! Niet één kon hij verzilveren! Erger nog hij verloor deze set met 10-12! Een mentale klap en 1-2 voorsprong voor Serge. In de 4de set ging het van kwaad naar erger. Serge kwam 6-10 voor te staan en had 4 matchballen! Het publiek liet echter van zich horen en Jean speelde rustig verder. Serge wou het te vlug afmaken maar maakte te veel fouten zodat Jean de ene matchbal na de andere wegwerkte om uiteindelijk zelf de set binnen te halen! Vreugdeuitbarsting bij het publiek en een zware klap voor Serge die in de laatste set niet meer kon dreigen waardoor Jean de laatste set binnenhaalde.

Guy was de volgende. Hij haalde probleemloos de eerste set binnen maar in de 2de sputterde de motor eventjes en moest hij deze prijsgeven. Maar Guy herpakte zich en won de 3de en de 4de set! 2-1 voor de Loft.

Onze kersverse C3 Mathieu mocht voor de kers op de taart zorgen. Kalm, beheerst met lobjes zette Mathieu zijn tegenstander onder druk. Deze liep zich de longen uit het lijf maar het mocht niet baten. Mathieu haalde zonder moeite de 3sets binnen. Een prachtige 3-1 overwinning alweer voor BG Finesse!

We bedanken al onze invallers van dit jaar want zonder hen had een promotie naar 4de nooit mogelijk geweest. Dus: Seba, Sam, Thomas, Guillaume en Yves: Dank u!

Ook bedankt aan alle supporters want zij zorgden deze keer echt wel voor het verschil!