dinsdag 29 januari 2008

BK Juniors: 3 bekers !!!!!!



















Onverwacht keerde de 26-koppige Ronsische delegatie zondagavond met 3 bekers terug van het BK jeugd te Luik; Twee bronzen medailles en één plate-winnaar waren de onverhoopte resultaten van 3 dagen inzet.
Louise Vandenabeele zette meteen de toon door in haar eerste wedstrijd de Oostendse Anouk Feys met een droge 9-0, 9-0, 9-2 te verslaan. Zoals verwacht kon ze deze prestatie in de halve finale niet herhalen tegen de Belgisch kampioene Tinne Gillis, maar toch slaagde onze youngster erin om voldoende weerwerk te bieden.

Wie verwacht had dat Louise in de wedstrijd voor brons, last zou hebben van de zenuwen kwam bedrogen uit; nog voor Ella Gvozdenovic het goed en wel besefte stond Louise al met de bronzen medaille rond haar nek. Zonder haar opponente 1 punt te gunnen bewees Louise dat enkel zij aanspraak maakte op de derde plaats bij de meisjes -11; het werd dus een overtuigende 9-0,
9-0, 9-0.


Geïnspireerd door Louise haar sterke prestatie, begon ook Julien Vandendooren gemotiveerd aan zijn Belgisch kampioenschap. Helaas voor hem kwam hij in de eerste ronde al meteen stadsgenoot Benoit tegen, die op revanche uit was na de verloren wedstrijd tegen Julien op het afgelopen clubkampioenschap.
In het broederduel bewees Benoit dat hij voor het ogenblik nog altijd 1 van de beste Oost-Vlamingen is bij de -17. Na een spannende wedstrijd verwees hij Julien naar de Plates, het werd 9-7, 9-7, 9-6.
Julien maakte meteen duidelijk dat hij vanaf nu volop voor de plates ging waar hij indien mogelijk vriend en vijand wou verrassen. Deze ambitie werd al meteen duidelijk toen hij in de kwartfinale van de plates streekgenoot Lander Desmet ( Recrean ) met 9-0, 9-7, 9-6 terug naar Oudenaarde stuurde. In de halve finale won Julien met een walk over van Alexandre Spreux ( Doornik ) en belandde zo in de plates-finale tegen de Gentenaar Reece Merckx ( Bateas ).
Reece toonde meteen dat ook hij zijn zinnen gezet had op die felbegeerde beker, en liet Julien amper 1 punt in de eerste set. Julien kwam veel agressiever uit de hoek in de tweede set en hing de bordjes in evenwicht na een 9-2 overwinning. De derde set ging weer naar Reece die na een 4-9 overwinning nog slechts 1 set verwijderd bleef van plates-winst.
In de vierde set trok Julien echter aan het langste eind ( 9-1 ) en een vijfde set zou alles beslissen. In deze vijfde set haalden beide Oostvlamingen hun beste squash uit de kast en bleven aan elkaar gewaagd tot 8-8. De laatste 2 punten gingen echter naar Julien, die met 10-8 op een schitterende manier SC Ronse aan een tweede beker hielp.

Ronsenaar Arnaud De Decker, spelend voor Aalst, maar lid en hoofdtrainer van SC Ronse, deed voor de laatste keer mee bij de -19 en ging resoluut voor de finale. Dit was echter buiten de thuisspeler Alexis Broka gerekend die in de halve finale al meteen duidelijk maakte dat ook hij zijn zinnen gezet had op een Belgische titel. Hij won dan ook de eerste twee sets met 9-6.
De derde set kwam Arnaud veel geconcentreerder voor de dag en won met 8-10. Ook de vierde set leek lange tijd naar Arnaud te gaan, tot een scheidsrechterlijke dwaling er anders over besliste. Met 10-8 won thuisspeler Alexis Broka een geladen wedstrijd en zadelde Arnaud en zijn talrijke supporter met een zware kater op.
Brons was vanaf dan het hoogst haalbare en dat zou Sven Rosius ( Olympia SC ) in de plates-finale geweten hebben. Met 9-4, 9-1, 9-5 behaalde Arnaud de derde medaille voor ‘ Ronse ‘.
Bij deze wil het bestuur van Squashclub Ronse deze 3 spelers van harte feliciteren met hun mooie resultaten!
Verder bedanken we ook de overige 17 deelnemers, coaches en begeleiders die er allen samen voor gezorgd hebben dat het een geslaagd BK werd!

2 opmerkingen:

Jean zei

Een dikke proficiat iedereen. Jullie mogen allemaal fier zijn op deze knalprestatie!

Yves zei

Louise, Julien en Arnaud : prachtig gespeeld !!
En aan alle anderen : prachtig ge'supporterd' !! (heb ik van horen zeggen ;-)